Онлайн Уроци по Гайда

уроци по гайда

Почасови и персонални уроци по гайда – на живо и по скайп!

Какво трябва да имате за да започнете уроци по гайда?

  • Гайда
  • Желание
  • Любов към музиката

Ние сме готови да отговорим на Вашия интерес, независимо от това в коя част на света живеете. Ако нямате гайда можем да ви съдействаме да се сдобиете с най-подходящата за Вас.

За да започнете да се учите на гайда, не е нужно да сте свирили на друг инструмент. Нужно е търпение, желание, постоянство и най- вече любов към вековните български традиции.

Ще ви помогнем да опознаете този уникален инструмент и да научите тънкостите на гайдата. За тази цел е на разположение професионалист и педагог, преподавател по джура гайда и каба гайда в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“- Алексей Енчев.

Накратко за него:

онлайн уроци по гайда от алексей енчевАЛЕКСЕЙ ЕНЧЕВ е роден в град Варна, България. Той е млад и вече утвърден инструменталист –гайдар и педагог от Варна. Започва да свири на гайда през 1999 година при Диньо Маринов, завършва Националното училище по изкуствата Добри Христов – гр.Варна, след това завършва Висшето образование при доц. Мария Стоянова в АМТИИ -град Пловдив.

Неговите ученици печелят призови места, а формациите които са под негово ръководство са с емблематичен облик, както за институцията която представляват, така и за град Варна.

Моля попълнете контакт формата и ще се свържем с Вас възможно най-скоро.













Понастоящем е преподавател по гайда, гайдарски оркестър и родопска каба гайда в НУИ „Добри Христов“ –град Варна. Солист в Общински фолклорен ансамбъл “Варна”.

Варненският регион е известен със здрави и дълбоки гайдарски традиции. Тук гайдата неизбежно съпътства културния живот и личните поводи на местните жители. Алексей Енчев е носител на Варненския стил на свирене и поради тази причина е търсен за участие в различни проекти, мероприятия и ангажименти у нас и в чужбина.